Εκδηλώσεις-ανακοινώσεις κατά τόπους κέντρων

Το ΚΔΒΜ Άνδρου επισκέφθηκε το Εργαστήριο Συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Άνδρου, την Παρασκευή 19/02 για την πρώτη εκπαιδευτική συνάντηση με τον κ. Γιάννη Σταϊκόπουλο. Εδώ ο κ. Σταϊκόπουλος μας εξηγεί πως ο συντηρητής αρχαιοτήτων καταλαβαίνει ποια από τα κεραμικά θραύσματα (όστρακα) που φτάνουν στο εργαστήριο από την ανασκαφή μπορούν να συγκολληθούν, με ποια κριτήρια τα επιλέγει, ποιες μεθόδους χρησιμοποιεί και ποια εμπόδια μπορεί να συναντήσει μέχρις ότου μπορέσει να αποκαταστήσει ένα αρχαίο αγγείο. Δείτε το στο facebook.

Εκδήλωση του ΚΔΒΜ ΚΥΘΝΟΥ για την κεραμική τέχνη του νησιού. Ευχαριστούμε τον Υπεύθυνο του ΚΔΒΜ Κύθνου Πιπέρη Ηλιού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δρυοπίδας για την θαυμάσια εκδήλωση.

https://www.facebook.com/kdvm9/posts/767093506734419

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου στην Δρυοπίδα της Κύθνου σας προσκαλούμε να κάνουμε ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία του νησιού και της κεραμικής τέχνης με τον λαογράφο – Φιλόλογο Γιώργη Βενετούλια.
H παραδoσιακή κεραμική των νησιών μας, συνέχεια της μακραίωνης ιστoρίας της ελληνικής κεραμικής με καταβολές στη Bυζαντινή περίοδο και ακόμη παλαιοτέρα, αντικατοπτρίζει τις συνήθειες και τις ανάγκες κάθε εποχής, με τα δικά της μορφολογικά και τεχνοτροπικά χαρακτηριστικά, τα απλά χρηστικά σχήματα, τη λιτή διακόσμηση και την υψηλή αισθητική.
Η ήρεμη, όμορφη και αυθεντική Κύθνος, έχει μια μακρά παράδοση στην κεραμική τέχνη, το αρχαιότερο ίσως επάγγελμα στον κόσμο, που μπορεί να είναι ακόμα επίκαιρο και προσοδοφόρο και να συμβάλλει στην παραγωγική φυσιογνωμία του τόπου και στον τουρισμό.
Το εκτυφλωτικό κυκλαδίτικο φως είναι η έμπνευση, ο άργιλος η πρώτη ύλη, οι άνθρωποι είναι οι δημιουργοί και η Δρυοπίδα ο τόπος που το μεράκι και ο μόχθος των αγγειοπλαστών, μεταπλάθουν το χώμα, το νερό και τη φωτιά σε κεραμικό. Ελάτε να γνωρίσουμε από κοντά την ιστορία του νησιού μας.
Η Κεραμική της Κύθνου- Παρουσίαση της κεραμικής τέχνης του νησιού 

Κάμπισμα Δρυοπίδας Κύθνου - Ώρα έναρξης: 20:30
Διοργάνωση:Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Κύθνου
Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυοπίδας
Συνδιοργανωτές: Πολιτιστική Παρέμβαση Νέων Κύθνου

https://www.facebook.com/kdvm9/photos/a.437471939696579.1073741830.437434459700327/748936891883414/?type=1&theater

Σα τη θάλασσα την πλανεύτρα, την ξελογιάστρα, με θαλασσινά τραγούδια, χαρούμενες μελωδίες και δροσερές φορεσιές σε ήχους Θαλασσινούς θα χορέψουμε Συρτό τον ήρεμο σαν την αρυτίδωτη από τα κύματα, θάλασσα, τον Μπάλο . Θα πάρουμε μαζί μια ψαρόβαρκα και παρακαλώντας να φυσήξει το μαϊστράλι θα ξεκινήσουμε να υποδεχθούμε το καλοκαίρι. Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ιητών το Σάββατο 13 Ιουνίου σας θέλει κοντά του, να χορέψουμε παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς, να αρμενίσουμε στο πέλαγος της χαράς και της αγάπης, με φουσκωμένα τα λευκά πανιά. Σαν τη κρυφή φωνή της θάλασσας που μπαίνει μες στην καρδιά μας θα κλείσουμε έτσι εορταστικά τη χρονιά που πέρασε και θα ευχηθούμε όλο χαρά και χαμόγελο «Καλή Αντάμωση!», «Καλό Καλοκαίρι!». Σάββατο 13 Ιουνίου στο εστιατόριο - μεζεδοπωλείο "Οι μύλοι".

  •  Start 
  •  Prev 
  •  Next 
  •  End